Hoe krijg je dingen gedaan? Span je mensen voor jouw karretje? Gisteren zouden wij, 3 vrouwen een technische installatie voorbereiden voor een filmcafe. Ik had het proberen te beleggen bij iemand maar daar ben ik niet goed in, meestal krijg ik het via de band terug en zo ook nu. Sommige dames zijn er meester in om hulp te organiseren. Zo ook mijn geliefde collega Annemarie. Daar stonden we te hampelmannen met mijn chromebook, de geleende beamer, een wifibarcode en een digitaal geluidsboxje. Hadden we natuurlijk niet de juiste verbindingskabel. Hup…. Annemarie steekt beamer en laptop in de tas en beent ermee naar de dichtstbijzijnde digi-shop. Om even later triomfantelijk met het ontbrekende kleinnood en instructie terug te komen. Ze had gezegd dat er een groep zat te wachten in de zaal en meteen gingen de mannen in de weer om het te regelen. Ge wel dig!

Redders in de nood

Zo ken ik ook een verhaal van een vrouw die op vakantie gaat met tent en alle toeters en bellen. Ter plekke op de camping pakt ze alles uit en gaat dan met een paar stokken in de hand om haar heen kijken. Je moet niet weten hoe snel daar een paar mannen ter plaatse zijn om haar onder het tentdak te krijgen. Komt niet in mijn hoofd op, ikke selluf doen waren zo n beetje de eerste woorden die ik kon zeggen. Het is niet zo dat ik niet makkelijk los laat, ik kon als leidinggevende goed delegeren. In de loop der tijd heb ik mijn diplomatieke vaardigheden wel meer eigen gemaakt. Je kunt ook lief eerlijk zijn, leerde ik. Zo moest ik laatst om mezelf glimlachen toen ik in een publieke groep melde dat er nog 2 dames zijn die vergeten waren te betalen.

Op het romantische vlak zie ik mannen in de weer. Zij doen graag hun redderscape om en maken zo indruk op een vrouw. Proberen dat althans. Het eerste stuk van Ik wou dat ik jou was van Veldhuis & Kemper doet me daar aan denken. Wat zo jammer is, is dat ze zo zelf buiten schot blijven, niet echt naast iemand gaan staan en niet de kwetsbaarheid laten zien waardoor je intimiteit krijgt. Het valt niet mee om de juiste toon te vinden en het is ook nog es per persoon verschillend. Als vrouw kan ik er bijvoorbeeld van genieten als een man de deur voor me open houdt.

Het gezonde verstand

Als toch wel krachtige vrouwmens die ook nog professioneel raadsvrouw is, voel ik me regelmatig eenzaam. En daarom deed ik concessies aan mijn eigen maatstaven, je kan het immers toch niet volledig bij één ander vinden, zegt het gezond verstand. Dan zei ik bijvoorbeeld tegen een potentiële geliefde dat hij niet in reïncarnatie hoefde te geloven, zolang hij mijn spiritualiteit maar niet onderuit haalde.

Diepste overtuigingen

Ik deed een belangrijke ontdekking bij mezelf in de afgelopen week. Ik voelde me thuis bij een lezing van de astrologische vereniging waar ik me na een jaartje proefdraaien nu echt bij aangesloten had. Ik heb vooral genoten van het samenzijn in een prachtig gezelschap van zielsverwanten die allen eenzelfde bewustzijn delen, eenzelfde weet hebben van het mysterie van het heelal en betekenisvol leven. Mijn diepste overtuigingen kon ik met hen delen en dat is werkelijk thuiskomen, gezien worden en erbij horen.