Stijn Schrijft

Lichtvoetig over het leven
Uitgelichte afbeelding

Pikant welkom

Madamme Jeanette

Ken je madamme Jeanette? Ik bezweek voor de aanblik van een kist vol van deze schattige abrikooskleurige paprikaatjes. Ik hou van kokkerellen en experimenteer graag. Terwijl mijn gast aan de keukentafel gezellig met mij kout, roer ik in potten en pannen en geef ik mijn creativiteit de soms te vrije loop. Mijn gast was een vriendin waar ik inmiddels van gescheiden ben. Ik serveerde een ovenschaal vol van deze madammekes, had er nog wat knoflook bij gedaan en ze heerlijk laten stoven in de oven. Ben vergeten wat er nog meer op tafel kwam. Zij nam nieuwsgierig een hap van het haar onbekende, gilde met uitpuilende ogen en spuugde de hap in de prullenbak, die gelukkig na bij stond. Madame Jeanette blijkt een afschuwelijk heet pepertje te zijn, dat je net als een gewoon pepertje, mondjesmaat moet gebruiken. AI! Onlangs experimenteerde ik hekserig met Alsem, een gezond reinigend kruidje waar ik nog een vergeten puntzak vol van had liggen.  Ik voegde op gevoel een volle eetlepel toe aan mijn anders zo heerlijke pompoensoep. Moest meteen door het toilet. Meestal echter zijn mijn brouwsels goed te pruimen.

Ik ben een veranderlijk mens dat zonder passie verloren is. Daarom muteert ook de omgeving. Dat vind ik nog wel es lastig want ik laat niet zo makkelijk los. Eigenlijk pas als het echt niet anders gaat. Ik adem makkelijker in dan uit.

Lust om te schrijven

Opnieuw beginnen alsof je nooit eerder gekwetst werd, het is een kunst. Ik loop over van de idee├źn. Niet elk idee is het waard om uitgevoerd te worden. De lust om te schrijven bleef. Stijn schrijft over wat ik beleef. Ter inspiratie ende vermaeck. Ter bezieling en bezinning, zou mooi zijn. Lichtvoetig, speels en voor eigen plezier. Dat is mijn bedoeling met mijn schrijfsels. Reacties? Graag!

Welkom bij Stijn Schrijft!

stijnschrjft@gmail.com